• Ασκήσεις για όλο το σώμα μόνο με ενα λάστιχο

  Μεταφέρονται εύκολα και χωράνε παντού. Εφαρμόζονται οπουδήποτε (στο σπίτι, στο πάρκο, στο εξοχικό). Υπάρχει μεγαλύτερο εύρος κίνησης κατά την άσκηση. Η αντίσταση αλλάζει κατά την εκτέλεση της άσκησης και συγκεκριμένα αυξάνεται προοδευτικά όσο τεντώνει το λάστιχο. Είναι «φιλικά» προς τις αρθρώσεις και τους μύες, έτσι υπάρχει μικρότερος κίνδυνος τραυματισμού, ενώ είναι κατάλληλα για σωστή αποκατάσταση τραυματισμού των μυών. Αποτελούν το κατάλληλο είδος άσκησης για αρχάριους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν την σωστή τεχνική εκτέλεσης των ασκήσεων με αποτέλεσμα να κάνουν λάθη και να  ινδυνεύουν να τραυματιστούν.

  • Κωπηλατικη από καθιστή θέση: περνάμε το λάστιχο στα πέλματα, πλάτη ίσια, παλάμες κοιτάνε η μια την άλλη και τραβάμε αγκώνες δίπλα στο σώμα και θελουμε νοητά να ενωθούν οι αγκώνες πισω απ την πλάτη. Πραγματοποιούμε 15 επαναλήψεις, 3 φορες.
  • Πλάγιοι κοιλιακοί : σε όρθια θέση, πατάμε το λάστιχο και με τα δυο πόδια και κάνουμε πλαγιά κάμψη κορμού, μια δεξιά-μια αριστερά. Πραγματοποιούμε 30 επαναλήψεις για 3 φορες (15 η κάθε πλευρά).
  • Βαθύ κάθισμα και πίεση ωμων : από όρθια θέση πατάμε το λάστιχο με το ενα ποδι για να έχει μικρότερη αντίσταση, κάνουμε βαθύ κάθισμα και στο ανέβασμα κάνουμε και πίεση ωμων. Πραγματοποιούμε 20 επαναλήψεις για 2 φορες.
  • Τρικεφαλοι : περνάμε το λάστιχο σε κάποιο σταθερό σημείο, στο ύψος των ωμων περίπου, φέρνουμε αγκώνες κοντά στα πλευρά και κάνουμε έκταση τρικεφάλων. Πραγματοποιούμε 15 επαναλήψεις από δυο φορες.
  • Απαγωγοι : δένουμε το λάστιχο στα πόδια μας χαμηλά, ξαπλώσουμε σε ύπτια θέση, προσέχουμε να ακουμπάει όλη η σπονδυλική στήλη, σηκώνουμε τα πόδια από το έδαφος, κάνουμε φλεξ τα πέλματα και κάνουμε ανοίγματα προς τα εξω, δεν αφήνουμε το λάστιχο να χαλαρώσει ποτέ. Πραγματοποιούμε 25 επαναλήψεις από 3 φορες.

Leave a reply

Cancel reply